Pod koniec listopada zainteresowani uczniowie LO i Szkoły Branżowej z Kosowa mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach kulinarnych.
Znaczną część czasu prowadząca warsztaty pani Katarzyna Jurkowska, poświęciła dekorowaniu potraw. Uczniowie nie tylko dowiedzieli się z jakich warzyw, jakimi narzędziami i w jaki sposób dekorować potrawy, ale też mogli, pod okiem swojej instruktorki, spróbować swoich sił i wykonać wybrane dekoracje.
Wielu uczniów było zainteresowanych nakrywaniem i podawaniem do stołu. Prowadząca przypomniała aktualnie obowiązujące zasady savoir-vivre przy stole oraz zasady obowiązujące na sali państwa Jurkowskich w Kosowie Lackim.
Uczestnicy warsztatów z uwagę też poznawali tajniki pracy kelnera/kelnerki oraz kucharza/kucharki.
Szkolnym koordynatorem warsztatów była dyrektor Hanna Przesmycka.
Więcej zdjęć w GALERII!